MAREC A RISOTTO BIANCO
Po dvoch parádnych mäsitých receptoch, som sa rozhodla pre vege marec. Vybrala som recept, do ktorého neodmysliteľne patrí biele víno. Rizoto! Sú len dva typy rizota. To škôlkarske s kukuricou, hráškom, mrkvou a kôpkou eidamu na vrchu a potom tu je talianske krémové rizoto, ktoré úžasne mľaská a fantasticky sa zapíja bielym vínom. A keďže ja vám vyberám recepty, ku ktorým sa hodí naše víno, to škôlkarske necháme tentokrát bokom.
Čítať viacFebruár a Bœuf bourguignon
Ozvláštnime si pochmúrny február týmto famóznym kulinárskym jedlom a doma budete na 100% za hviezdu! Tento recept je francúzska klasika. Na internete aj v kuchárskych knihách som našla rôzne varianty, ako pripraviť toto jedlo. ... a aj veľa hádok Francúzov, ktorí sú zúriví, ak vidia, že ste si dovolili do receptu pridať niečo, čo tam oni nedávajú. ;)
Čítať viacJanuár a Lasagne á la Bolognese
Prečo vám chcem predstaviť tento recept ako prvý v Novom roku? Viaže sa k nemu smiešny príbeh a veľká dávka sentimentu. Lasagne á la Bolognese bolo prvé jedlo, ktoré som uvarila ako pani mladomanželka Zelisková. Moje zručnosti s varením boli toho času veľmi chabé. Keďže v kuchyni bolo všetko nové, vrátane ostrých nožov, rovno pri krájaní cibule som si dorezala prst. A tak som utekala k maminke a posťažovala sa jej, ako mi to nejde. Domov som sa vrátila odhodlaná, že to zvládnem. A zvládla! Odvtedy patrí toto jedlo medzi naše najobľúbenejšie.
Čítať viacVýnimočné degustácie
Popíjať lokálne vínko, pohostiť sa fantastickými dobrotami v podobe bufetových stolov, vychutnať si prítomnosť ľudí, na ktorých nám záleží. Aj taká môže byť rozlúčka so slobodou, oslava s priateľmi, teambuilding, babyshower či iný výnimočný event vytvorený len pre vaše potreby.
Čítať viac